Senioři, budoucnost je na Vás aneb na Vašem konání záleží!

Vážení senioři, dovolte mi, abych krátce vysvětlil co míním výše uvedenou tezí, že budoucnost závisí na Vás. Na Vašem konání totiž záleží!

Vaše děti, ale hlavně Vaši vnuci budou většinou žít podle Vašeho příkladu1. Je Vám možná známo, že zejména děti v prvních letech svého života, získávají od lidí ze svého okolí informace o tom jak se chovat tak, aby obstály ve společnosti. Vy jste tedy nejdůležitějším vzorem pro Vaše děti a vnuky.

Jistě jste si všimli, že jsou přibližně od února tohoto roku lidé ve společnostech po celém světě strašeni a v mnoha případech je i represivně omezována svoboda jednotlivců. Jsou tu rozdíly v tom, jak je toto „násilí“ uplatňováno. Nebudu se zabývat jestli je něco takového oprávněné2 či dokonce nutné, chci se zabývat tím, že jste byli označeni z různých příčin jako „riziková skupina“3 a zneužíváni k tomu, aby se na Vaši „ochranu“ zaváděly totalitní prvky do řízení společnosti. 

Kdo s tím nesouhlasí je vydírán s odkazem na to, že ohrožuje Vás. Ale Vás se na to přeci nikdo neptal. Co když chcete ve své životní etapě ještě ukázat světu, že se nebojíte a chcete si užít život s důrazem na jeho kvalitu.

Jste to Vy, kdo může zabránit ještě většímu rozdělení společnosti a naopak přispět k jejímu stmelení v „boji“4 proti „kovidofilům“5, tedy lidem, kteří s námi manipulují a i těm co jim vášnivě pomáhají.

Omlouvám se za výraz "kovidofil", ale nechce se mi použít mírnějšího označení a zároveň bych se rád vyvaroval vulgarismů. V poznámkách pod čarou si prosím přečtěte definici tohoto termínu. 

Pro ilustraci mi ještě dovolte uvést dvě stručné příhody, kterých jsem byl svědkem v posledních dnech. Ta první se dá popsat takto:

Má dcera, která teď nastoupila do první třídy6, je nucena nosit všude po škole roušku a může si ji sundat pouze pokud sedí sama v lavici. Neverbální komunikace dětí s učiteli a vychovateli je omezena na oční kontakt se zamaskovaným „bankovním lupičem“, kde se dá pod maskou jen těžko vytušit upřímný úsměv. Jenže neverbální složka komunikace je mnohem důležitější pro navázání důvěrných kontaktů ve škole, než slova pod „hadrem“. K tomu se dějí ještě takovéto věci, kdy druhý den ve škole, se setkala má dcera s tím, že ji spolužačka napomenula, aby se k ní nepřibližovala, protože je ten „korona-virus“.

Dál to nebudu rozebírat. Jistě budete souhlasit, že to nebylo z vlastní hlavy té spolužačky, ale že to měla pravděpodobně od někoho z rodiny7.

Domníváte se, že něco takového je pro budoucnost našich dětí dobré?

Já ne, a domnívám se, že se nám to vrátí ve velmi kruté podobě. Pokud budou děti vystavováni teroru v podobě nošení roušek, omezování kontaktu s jinými dětmi a konfrontování s „preventivním“ chováním dospělých, v obavě před nákazou, zanechá to vnich nesmazatelné stopy v podobě zvráceného pohledu na svět.

Kromě jiných faktorů je toto umožněno také proto, že kriticky myslící zástupci tzv. „rizikové skupiny“ nedali dostatečně hned na začátku ani později v průběhu té "komedie" (podle WHO pandemie) všem kovidofilům najevo, že si nepřejí býti zneužíváni k mocenským bojům všeho druhu, a nechtějí v žádném případě prožívat strach z nakažení.

Místo toho se zdá, že většina z Vás akceptovala mediální masáž, doporučení epidemiologů8 ,  všelijakých samozvaných odborníků a nařízení9 vlád. 

Je to tak, nebo si myslíte a děláte něco jiného, než prožívání strachu a sdílení těchto obav s Vašimi dětmi a příbuznými? Vaše děti a vnoučata na základě této zkušenosti budou ještě více zranitelní a náchylní k podlehnutí mnohem brutálnější manipulaci v budoucnosti. Nebo se jednou naštvou a budou se radikalizovat nebo jinak hledat ztracenou cestu v životě bez ohledu na ty „ustrašené“, a to bude mazec, který může udělat peklo na zemi, zejména těm nejstarším generacím.

Udělejte to teď! Zabraňte rozvoji sociopatického chování u nejmladší generace. Pošlete všechny kovidofily do háje!

Druhá příhoda se stala o den později a zní takto:

Po odvedení mého syna do školky10 jsem pokračoval v cestě za obživou a při tom jsem na hřbitově viděl starého pána, který i v tom krásně zeleném prostoru, připomínající spíše lesopark než hřbitov, kde široko daleko nebylo živáčka11 , měl stále na obličeni roušku. S námahou oddychoval, když plel s pro něj nesporně nadměrným usílím záhonek na hrobu své drahé sesnulé partnerky. Bylo mi jej trochu líto, a tak jsem uhnul z cesty a šel k němu (dodržel jsem odstup asi pět metrů, abych ho nevyděsil), pozdravil jsem ho, a snažil mu říci, že je na krásně čerstvém vzduchu, a že tady nemusí mít na nose roušku. Vůbec nic na to neříkal. Jen pokýval hlavou a s námahou a zadýchaný pokračoval.

Začněme tím, že budeme trvat na svém právu na život12

Nikdo na světě nemůže popřít, že život je závislý na možnosti dýchat. Bez jídla vydržíte měsíc, bez vody pár dní, ale bez kyslíku máte pár minut. Když jste v nemocnici ve vážném zdravotní stavu, bude Vám měřena saturace kyslíku v krvi, a zdravotníci budou hodně nervózní, když tato saturace poklesne pod 90 procent, a budou Vás chtít napojit na kyslík. To si buďte jisti. Kolik myslíte, že je Vaše saturace kyslíku v krvi po celodenním nošení roušky? A to nemluvím o vyšší koncentraci CO2 v krvi. Omezování Vašeho dýchání Vám zkracuje život, zpomaluje regeneraci a hlavně snižuje imunitu13. Takže pokud Vás kovidofil chce chránit proti nakažení tím, že Vás přidusí, zdá se, že tu něco nesedí. Přesto se ty roušky nosí a lidé se bojí je nenosit.

Proč nám pořád někdo vnucuje, že se máme bát?14

Pochopitelně je to velmi účinný nástroj k ovládání společnosti, a jak je vidět, tak jej prakticky na celém světě vlády hojně využívají, a dokázali dojít až k neuvěřitelné shodě v oficiálním postoji a přitom prosazovat rozdílné zájmy. To už nám přeci můsí být všem jasné, nebo ne? V té souvislosti se mi často honí v hlavě otázky jako, ... "Ve jménu čeho ukazujeme našim nejmladším, že máme strach? K čemu to bude dobré? Proč se pasivně přijímá, že pochybná naděje na větší délku života je důležitější než kvalita života? Komu to prospívá?"

Doufám, že tento text buď bude rezonovat s Vašimi pocity z pozorování současného dění nebo vyvolá otázky, které Vás zatím nenapadly.

Senioři, když ne jindy tak teď je Vaše šance ukázat mladším generacím, že jste pořád důležití ve Vaší roli „učitelů“ života. Učte mladší lidí se nebát a podpořte ty mladé, kteří se nebojí. Bude to ku prospěchu nám všem a kovidofilům vezmete vítr z plachet.

Bez Vašehou strachu a pasivity nebudou mít kovidofilové čím strašit a vydírat nás ostatní!

Učte Vaše děti a vnoučata se nebát! Představte si, že za mnoho let, až Vaše vnoučata budou mit svá vnoučasta, a budou jim o této době vyprávět, řeknou … 

„To byla taková doba, kdy na celém světě média a hlavně politici strašili lidí virem. Hodně lidí se z toho podělalo, ale víte co na to děda s babičkou každému říkali? Ať jdou s tím strašením někam. Život je krásný a kdo se nebojí má šanci si jej užívat plnými doušky. Stejně nikdo neví, jak dlouho tu ještě budeme. Možná pár měsíců, možná mnoho krásných let. My chceme žít naplno, a to znamená naplno dýchat. A chceme, abyste i Vy děti měly krásný život beze strachu, a nepodlehly manipulaci. My jsme tak žili, protože nám naše rodiče a prarodiče dávali dobrý příklad. Chceme, abyste tak žily i Vy a vzpomínaly na nás podobně.


Tak tohle budou moci říci Vaše současná vnoučata jejich vnoučatům. Není to skvělé?


Děkuji za Vám za pozornost


                                      

Poznámky pod čarou:

1Je to na samostatné téma, které se dá jistě podložit mnoha psychologickými studiemi. Když bude zájem, něco k tomu napíšu.

2Toto bych si dovolil rozpracovat v jiném článku.

3Při vší úctě, chcete se tak doopravdy cítit? Připravuji koncept článku na toto téma, a pokud uvidím zájem uveřejním jej.

4Aby bylo jasno, nenabádám k povstání, či něčemu podobnému. Nabádám k tomu, abyste nedovolili zneužívání Vašeho věku, aktuální kondice a zdravotního stavu pro dosažení pravděpodobně ne dobrých cílů a realizaci zájmů někoho jiného, a tím dát Vašim dětem příklad, který Vám umožní se každému podívat hrdě do očí.

5Dovolil jsem si definovat termín „kovidofil“ jako virtuální diagnózu pro někoho, kdo se vyžívá ve strašení lidí virem ve jménu dobra a kdo si zároveň usurpuje právo na to určit, co je pro Vás v této souvislosti dobré. Přitom tito lidé to dělají buť proto, že nejsou dostatečně kompetentní (schopní ná své pozici) nebo z důvodu dosažení osobního prospěchu a musí zřejmě COVID milovat, neb jim umožnil s námi manipulovat ať přímo tak nepřímo, ale hlavně extrémně účinně. Jak ostatně je vidět na celém světě. Dosaďte si sami příslušné osoby pod toto označení. Jistě jich znáte každý několik.

6Není to v ČR, takže školní rok už začal a jsou uplatňována trochu jiná pravidla. Zatím....

7Je jedno, jestli přímo, tím, že ji rodiče či prarodiče v tomto směru instruují, nebo proto, že to má z médií a nikdo ji nevysvětlil, že se v médiích většinou lže. Ta spolužačka rovněž svůj názor upevňuje pozorováním chování svých rodičů a prarodičů.

8Osobně se domnívám, že epidemiolog je politování hodná profese, a spíše než o povolání by se dalo mluvit o diagnóze. To však berte jen jako můj osobní zázor. Nemohu to prokázat žádnou studií.

9Či jiných legislativních nástrojů.

10Ve školce jsou děti podrobování pouze mírnějšímu teroru. Zatím nemusí mít roušky a je uplatňováno jen omezení kontaktu se svými kamarády a z důvodu nutnosti izolace a nedostatku personálu i omezen pohyb na čerstvém vzduchu.

11Ano, vím bylo to na hřbitově, ale myslel jsem to tak, že široko daleko nebylo dalšího človíčka navštěvujícího sousední hrob.

12Listina základních práv a svobod. A i kdyby nebyla tato listina, tak bych rád vyjádřil přesvědčení, že jsme se na tento svět narodili s právem volně dýchat. Na základě mých zkušeností se domnívám, že to je dokonce naše povinnost.

13Určitě Vám to potvrdí každý lékaž nebo biolog, a pokud ne, tak mi dejte vědět. Doplním reference na zdroje, které se tím zabývají.

14To asi nelze zpochybnit. Jsme tím masírování pomocí médií a postupně manipulováni politickými představiteli už skoro tři čtvrtě roku.

Comments

Popular posts from this blog

Personas mayores, ¡el futuro depende de ustedes y de sus acciones!